Maj innebär fullt ös

info@kreationsfabriken.se I Tel. 031-413 800

Maj innebär fullt ös

Så här inför sommaren så kommer rekordmånga uppdrag in till oss på Kreationsfabriken. Anledningen är främst att man vill sälja sin bostad innan sommarens intåg som normalt sätt innebär en lite lugnare period på bostadsmarknaden. Lagret är välfyllt med nyheter från Artilleriet, Confident Living, Infurn och Konstgaraget. Vi önskar alla kunder lycka till med sina kommande försäljningar..

tredjelanggatan

Lägenhet på tredje långgatan.

 

kaggeledsgatan
Sovrum på Kaggeledsgatan

 

Nya inredningsuppdrag

Den senaste månaden har vi på Kreationsfabriken verkligen haft fullt upp med nya spännande inredningsuppdrag. Just nu är det många som vill passa på och få sin bostad stylad och såld innan julen kommer. Det är givetvis ett klokt val att försöka sälja innan folk har fullt upp med annat men samtidigt finns det nog en hel del som sitter och filurar på hemnet i mellandagarna och som kanske också är sugen på att köpa ny bostad. Nedan kommer ett litet urval av bilder från några av våra homestylingar vi genomfört i Göteborgsområdet…

kök2 barnrum

magicaffisch
gothenburgposteraffisch
riskaffisch
skrivmaskinaffisch
sverigekartablå

Ja då är snart sommaren över för den här gången, men vilken sommar det har varit! Nu tänker jag inte bara på det fantastiska vädret utan även hos oss på Kreationsfabriken. Det brukar vara relativt lugnt under sommarmånaderna men inte i år, nej det har sålts lägenheter och villor för fullt och vi har fått möjligheterna att vara med vid många av dessa. Detta innebär också att vi fått utöka vårt inredningssortiment och fått in en hel del nya möbler och inredninsdetaljer, framförallt på poster/affischsidan. Mycket av detta kommer från Konstgaraget.se. Nu hoppas vi på att september månad blir en kreativ sådan! Vi hörs och ses!

 

Homestyling med klassiska möbler

För oss på Kreationsfabriken är vår dröm att styla bostäder med en perfekt kombination av gamla och nya möbler. Vi tycker att det är först då man skapar en personlig känsla som smittar av sig. Vi arbetar med homestyling i Göteborg och tar oss an allt från mindre lägenheter till hus och vikten av att hitta rätt balans mellan gamla och nya inredningsföremål är väldigt viktig för att skapa ett bra resultat inför fotograferingen. En klassisk möbel som för de flesta skapar associationer med mormor och morfar är gungstolen. Vi stylar sedan en tid tillbaka med Charles Eames klassiska RAR stol, och även om gungstolen designades för ungefär 60 år sedan så ger den ett modernt intryck. Stolen anses numera vara en designerklassiker.

eamesrar

Det finns även andra modeller som är riktigt fina. Ett sådant exempel är Lebellos stol som inte går av för hackor. cirkapris 7000 sek.

lebello

Eller den här skönheten som heter Ryder Rocking Chair.

Ryder-Rocking-Chair

Homestyling Kungsbacka

Från och med nu så utför vi även Homestyling i Kungsbacka .Vi har upplevt att vi fått en hel del förfrågningar om homestyling i Kungsbacka och har därför valt att utvidga vår marknad ytterligare för att kunna tillgodose de förfrågningar som vi får in. Vi har sedan tidigare utfört uppdrag åt lokala mäklare i Kungsbacka såsom Mäklarhuset och Mäklargruppen men vi har ännu inte marknadsfört homestyling i Kungsbacka vilket vi nu aktivt valt att börja med.

Liksom när det gäller våra homestylingpaket i Göteborg så har vi även i Kungsbacka valt att arbeta med tre nivåer av stylingkoncept som alla utgår ifrån bostadens unika förutsättning. Om din bostad är helt tom eller i princip tom så innebär det att vi erbjuder dig vårt koncept Homestyling Total vilket innebär att vi tillför alla typer av möbler och inredningsdetaljer som behövs för ett säljande hem. Om det redan finns en del möbler i bostaden så erbjuder vi istället någon form av kompletterande homestyling.

Om du är intresserad av att vi stylar din bostad i Kungsbacka så är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri offert.

Rivstart på det nya året

Då var vi redan inne i vecka 5 på 2013 och det går i en rasande fart! Vi har redan hunnit med en hel del i form av stylingar, både av hus och lägenheter men även ett spännande projekt ute på Vrångö. Där har vi på Kreationsfabriken fått uppdraget att inreda en konferenslokal i ett lite annorlunda utseende; ett konferensrum i form av ett vardagsrum med sköna korgmöbler, köksdel och öppen spis. Det är alltid roligt att få uppdrag där man har lite att bita i. Vi har även en hel del nya möbler och inredningsdetaljer på ingång som kommer användas i våra kommande stylingar. Det är bland annat reproduktioner av Charles Eames fina DSW och DSR, snygga Tolixpallar och stolar och mycket mer! Så håll utkik på hemsidan framöver!

Nya lampor till våra homestylingar i Göteborg

Nu kommer vi äntligen snart kunna använda oss av några nya designerlampor till våra homestylingar i Göteborg. I samband med att vi fått in flera nya inredningsuppdrag kände vi att det var dags att uppdatera belysningssidan och vi har därför valt att satsa på några designerlampor från Tom Dixon, Arne Jacobsen och Sarfatti. Vi har även tagit in ett par riktigt läckra alternativ från Mio.

Belysningen är viktig för att skapa den rätta känslan i en bostad eller en lokal därför är det viktigt att man alltid arbetar utifrån någon form av belysningsplan. Till våra homestylingar väljer vi alltid att arbeta med en enklare belysningsplan för att lyfta fram potentialen i bostaden som skall säljas. I vår belysningsplan ingår bl.a. planering av den allmänna belysningen men även punktbelysning som i första hand används för att lyfta fram fördelar med objektet såsom en vacker kakelugn eller en fin tavla.

Här kommer några bilder på våra nya lampor som snart kommer börja användas till våra homestylingar i göteborg.


Den här vackra stilrena lampan kommer ifrån Mio.

Ovan ser vi en av Tom Dixons verk, lampan har mer eller mindre gått och blivit en designerklassiker.

Den här lampan tillverkades av Arne Jacobsen under 1950-talet och skulle från början bara användas på SAS hotell i Köpenhamn. Lampan blev enormt populär och kort därefter började modellen serieproduceras.

Den här lampan kommer från Gino Sarfatti och tillverkades liksom den tidigare lampan ovan första gången under 1950-talet. Den förkromade metallen i kombination med de stilrena linjerna skapar en lampa som knappt kan bli fel i ett modernt vardagsrum.

Juldekorera på ditt sätt!

Tänk, äntligen är det december, julens tid. Snön faller så fint utanför vårt fönster. Det händer inte ofta i den här delen av landet så nu är jag riktigt glad. Man blir så inspirerad och pysselsugen nu när det faktiskt inte är så långt kvar till jul. Vi tänkte ge er lite tips på hur man kan höja julstämningen genom att juldekorera på ett lite mer personligt och kanske något annorlunda vis i år.

1.Ta dig en sväng om din närmaste loppis och titta efter saker som du kanske kan måla om eller sätta ett sidenband om för att göra prylen liten mer nutida och lite mer du. Att juldekorera med fina loppisfynd är ger liv till ditt hem.

2.Gå ut i skogen och hämta några kottar som du kan spraya med guld eller silverfärg, fäst ett snöre i och vips har du fina hemmagjorda julgransdekorationer.

3.För att fortsätta prata om julgranen är ett tips att i år låta den traditionella grön-röda julgransfoten få gömma sig en aning. Köp dig hellre en större korg som får agera julgransfot. Det är otroligt dekorativt.

Julgransfot

4.Varför inte hänga hela släkten i granen i år? Köp dig några mindre fotoramar, ta fram de gamla fotoböckerna som ligger och samlar damm i byrålådan och låt mormor Britta och faster Greta få pryda grenarna.

fotoramar

5.För dig som inte är så mycket för allt pyssel och knåp, använde dig istället av olika ljuslyktor som du ställer tillsammans på en bricka. Mängden ljuslyktor gör det väldigt dekorativt. Här är det bra om man försöker hålla sig till en eller några få färger för att det inte skall verka rörigt. Hitta gärna lyktor med lite olika höjd, det lockar ögat ännu mer.

Ljuslyktor

Nya grafiska affischer till våra homestylingar

Så här i slutet av November är det något lugnare på bostadsmarknaden och antalet stylingar något färre än under övriga året. Många experter menar att det är köparens möjlighet att leta efter en bra bostad under den här delen av året eftersom många väljer att avvakta tills nästa år. Till de kunder i Göteborg som väljer att anlita oss för homestyling kan vi nu meddela att vi har nya fräscha grafiska affischer och konstposters som kommer pryda flera bostäder innan julen knackar på dörren. Inspirationen kommer bl.a från Stig Lindbergs servis “Berså” och flera danska designers som till exempel Arne Jacobsen och Poul Henningsen.

5 designerklassiker som förhöjer ditt hem

En sann inredningsälskare blir aldrig helt nöjd med sin inredning i hemmet. Det finns alltid saker att förbättra, och nya inslag som höjer rummet. När vi inreder våra kunders bostäder försöker vi alltid hitta en balans mellan nya möbler, designerklassiker och äldre möbler med en historia bakom sig.

Bland de mer välkända möbeldesignerna som vi använder i våra homestylinguppdrag återfinns bland annat inredning från Charles Eames, Philippe Starck, Louis Paulsen och Arne Jacobsen.  Nedan presenterar vi en litet urval av möbler som vi tycker är enkla att inreda med och som nästan aldrig är fel, sådana möbler som vi brukar kalla designerklassiker.

1. Fotöljen Ägget
Fåtöljen kom ut på marknaden 1958 och skapades för lobbyn och receptionen på SAS Royal Hotel i Köpenhamn. “Ägget” representerar verkligen den organiska formen som är så typisk Arne Jacobsen. Denna fåtölj är en av de mest kända designklassikerna och representerar trots sin ålder de moderna designmöblerna. Vi hoppas få möjligheten till att använda oss av ägget inom en snar framtid.

ägget

2. Taklampan Kotten
Skapad av Poul Henningsen år 1957 i uppdrag från arkitekterna Eva och Niels Koppel. Paul Henningsen skulle stå för belysningen till den nya Langeliniepaviljongen i Köpenhamn och resultatet blev Kotten. Lampan tillverkades från början i tre storlekar men på grund av den stora efterfrågan skapades även en mindre variant som kunde passa i våra privata hem. Sedan 50-talet har många större möbelkedjor försökt sig på att skapa kopior av lampan som varit mer eller mindre lyckade.

kotten

3. Den genomskinliga stolen
Philippe Starck har skapat ghost chair som är en genomskinlig stol som passar bra in i moderna hem. Designern har en bred inriktning och tillverkar såväl lampor som möbler. Den genomskinliga stolen är myckert bekväm tack vare det linjeformade bakpartiet i ryggen. Själva tycker vi att mixen mellan den moderna tappningen och den klassiska stilen är optimal.

ghost chair

4. Kennedystolen
Stolen har fått sitt smeknamn efter en debatt som ägde rum mellan två välkända presidentkandidater under 1960-talet. John F Kennedy begärde då en speciellt bekväm stol eftersom han hade ont i sin rygg. TV-bolaget ordnade då fram Hans J Wegners stol som då visades upp för  fler än 60 miljoner tittare vilket naturligtvis inte försämrade försäljningssiffrorna det året. Idag kostar stolen omkring 18,000 SEK.

kennedy stolen

5. Barcelonafotöljen
Den här fantastiskt bekväma stolen fick vi så sent som under gårdagen in på vårt lager. Den är designad av Ludwig Mies van der Rohe. Stolen tillverkades för första gången i slutet av 1920-talet och anses numera vara en av de mest välkända deesignerklassikerna på marknaden.

barcelonafåtölj