Inredning & Styling

5 designerklassiker som förhöjer ditt hem

By October 24, 2012 No Comments

En sann inredningsälskare blir aldrig helt nöjd med sin inredning i hemmet. Det finns alltid saker att förbättra, och nya inslag som höjer rummet. När vi inreder våra kunders bostäder försöker vi alltid hitta en balans mellan nya möbler, designerklassiker och äldre möbler med en historia bakom sig.

Bland de mer välkända möbeldesignerna som vi använder i våra homestylinguppdrag återfinns bland annat inredning från Charles Eames, Philippe Starck, Louis Paulsen och Arne Jacobsen.  Nedan presenterar vi en litet urval av möbler som vi tycker är enkla att inreda med och som nästan aldrig är fel, sådana möbler som vi brukar kalla designerklassiker.

1. Fotöljen Ägget
Fåtöljen kom ut på marknaden 1958 och skapades för lobbyn och receptionen på SAS Royal Hotel i Köpenhamn. “Ägget” representerar verkligen den organiska formen som är så typisk Arne Jacobsen. Denna fåtölj är en av de mest kända designklassikerna och representerar trots sin ålder de moderna designmöblerna. Vi hoppas få möjligheten till att använda oss av ägget inom en snar framtid.

ägget

2. Taklampan Kotten
Skapad av Poul Henningsen år 1957 i uppdrag från arkitekterna Eva och Niels Koppel. Paul Henningsen skulle stå för belysningen till den nya Langeliniepaviljongen i Köpenhamn och resultatet blev Kotten. Lampan tillverkades från början i tre storlekar men på grund av den stora efterfrågan skapades även en mindre variant som kunde passa i våra privata hem. Sedan 50-talet har många större möbelkedjor försökt sig på att skapa kopior av lampan som varit mer eller mindre lyckade.

kotten

3. Den genomskinliga stolen
Philippe Starck har skapat ghost chair som är en genomskinlig stol som passar bra in i moderna hem. Designern har en bred inriktning och tillverkar såväl lampor som möbler. Den genomskinliga stolen är myckert bekväm tack vare det linjeformade bakpartiet i ryggen. Själva tycker vi att mixen mellan den moderna tappningen och den klassiska stilen är optimal.

ghost chair

4. Kennedystolen
Stolen har fått sitt smeknamn efter en debatt som ägde rum mellan två välkända presidentkandidater under 1960-talet. John F Kennedy begärde då en speciellt bekväm stol eftersom han hade ont i sin rygg. TV-bolaget ordnade då fram Hans J Wegners stol som då visades upp för  fler än 60 miljoner tittare vilket naturligtvis inte försämrade försäljningssiffrorna det året. Idag kostar stolen omkring 18,000 SEK.

kennedy stolen

5. Barcelonafotöljen
Den här fantastiskt bekväma stolen fick vi så sent som under gårdagen in på vårt lager. Den är designad av Ludwig Mies van der Rohe. Stolen tillverkades för första gången i slutet av 1920-talet och anses numera vara en av de mest välkända deesignerklassikerna på marknaden.

barcelonafåtölj

admin

Author admin

More posts by admin