Inredning & Styling

Använd dig av en accentfärg!

By September 10, 2012 No Comments

Tillsammans med höstens intåg kommer färger! Glöm bort det vita och sätt färg på väggen igen. Visst är det härligt och lugnande med vita väggar och slutorden vid valet av väggfärg brukar ju vara ”vitt passar ju till allt”. Känner du igen dig? Tänkte väl det. När hösten gör sitt intåg tänker jag personligen direkt på starka färger som orange, rött och mustigt brunt och det är faktiskt inte så konstigt eftersom de är till dessa färger naturen byter i dessa tider.
Färgsätt ditt hem

Varje år lanserar färgföretaget Pantone en trendfärg som brukar få stort omslag i inredningsvärlden. I år är det just en stark och eldig orange ton. För dig som känner att det är svårt att gå direkt från en vit vägg till en skarp orange ger jag sig tipset att börja med att använda det som accentfärg på exempelvis en lampa, soffbord eller matta. Prova sedan att ta det en nivå till genom att ge denna accentfärg en vän, som är färgsatt i några nyanser antingen mörkare eller ljusare. Se till att kontrasterna färgerna emellan är tillräckligt stora, det får inte se ut som om du av misstag fick fel färgnummer.. Är du riktigt våghalsig är det inte helt fel att blanda varma orangea toner med skarp cerise.

För dig som gärna fortfarande vill vara kvar i de lugna tonerna finns det naturligtvis färgkombinationer som passa dig också! I höst handlar det om att våga mixa, att våga tillsätta färg oavsett om de är skarpa eller mjuka. Härligt mustiga och mjuka pastelltoner passar sig bra även nu till hösten och dessa är perfekta att kombinera med tapeter med mönstrade inslag. Andra färgkombinationer som är fina till hösten är murrigt granitgrå med en eller flera färgkompisar som gult, stark rosa eller turkos. Slutsatsen av detta är att våga sätt färg på ditt hem oavsett om det handlar om väggfärg, tyger eller inredningsdetaljer, hitta gärna färger som avspeglar din personlighet och framför allt inred med färger som du tycker om! Det är ju trots allt du som skall leva och bo där.

 

admin

Author admin

More posts by admin