Inredning & Styling

Homestyla Utomhus – 3 viktiga saker att komma ihåg

By August 3, 2012 No Comments

De allra flesta associerar homestyling eller homestaging med inredning inomhus och med all rätt så skall givetvis huvudfokus ligga inomhus, men om du planerar att sälja din bostad under sommarhalvåret kan också trädgården och eller balkongen spela stor roll. I denna artikel listar vi de tre viktigaste åtgärderna för att lyckas med att homestyla utomhus.

1. Din trädgård eller balkong skall vara välkomnande

Ofta väljer säljaren av en bostad att plocka bort så mycket som möjligt av det som finns utanför bostaden, spekulanten är väl bara intresserade av vad som finns innanför väggarna, eller ? Det är inte riktigt så enkelt, försök att behålla dina utemöbler med tillhörande dynor under visningen förutsatt att möblemanget är i bra skick. Detta leder nämligen till att spekulanten kan föreställa sig hur det är att spendera tid i trädgården eller på balkongen. Trädgården har också visat sig betyda en hel del för spekulanter som letar efter en villa.  Det blir också enklare att föreställa sig hur deras egna möbler kommer att passa in.

Homestyla Utomhus

2. Sköt om trädgården

HomestylaGöteborgUtomhusFör att lyckas med att homestyla utomhus är det viktigt att trädgården ser välskött ut. Försök att klippa gräset innan visning, plocka bort dåliga växter, rensa i rabatterna och kratta bort gamla löv. En välskött trädgård säger så mycket mer än du tror om hur väl säljaren har tagit hand om sin bostad. Det känns också från bostadsköparens perspektiv som att det är betydligt mindre saker att ordna med efter inflyttning. Och som vi tidigare berättat så fattar människor så gott som alltid sina beslut baserat på intryck och känslor.


3. Glöm inte entrén

En välkomnade entré med levande växter och en ny dörrmatta kan betyda mer än vad man tror, man får aldrig en andra chans att göra ett första intryck brukar det så fint heta.
Vi hoppas du har fått en liten indikation om vad som kan vara värt att fokusera på gällande de yttre åtgärderna inför en bostadsförsäljning. Om du har några frågor om mina homestylingpaket eller vill ha fler tips på hur du skall gå tillväga för att homestyla utomhus är du varmt välkommen att kontakta oss.

admin

Author admin

More posts by admin