Inredning & Styling

Möblera ditt sovrum – 4 viktiga tips

By February 14, 2012 No Comments

Om du planerar att möblera ditt sovrum och välja en fin inredning så finns det flera aspekter som är viktiga att ta hänsyn till för att nå ett så optimalt resultat som möjligt. Sovrummet är ofta ett rum som man på något lustigt vis ofta hoppar över när man skall välja inredning. Istället väljer man att fokusera på de övriga rummen som ofta visas upp för omgivningen och gästerna i en allt större grad än sovrummet. Sovrummet är ändå en reflektion över ens personlighet och kan ofta berätta vilken smak man har. Det är faktiskt just därför som inredare experimenterar en hel del med möbler som skall placeras i sovrummet.

styla din lägenhetOm du har egna idéer om hur du vill möblera ditt sovrum brukar de flesta inredningskedjorna ha egna rådgivare som lämnar förslag på hur du bäst möblerar upp ditt sovrum men då är det också svårt att veta om rådgivaren ifråga ser till ditt bästa eller till företagets vinst.

På internet finns naturligtvis också mängder av smarta förvaringslösningar, inredningskoncept m.m. som är mer eller mindre anpassningsbara i svenska hem.

Det finns ett antal faktorer som är avgörande för hur trivsamt ditt sovrum skall bli som vi tycker att du skall försöka gå igenom. vi arbetar bl.a med fast inredning i Göteborg och kan naturligtvis också hjälpa till genom ett inspirationsmöte.

  1. Satsa på kvalité framför billiga skräpmöbler om syftet är att möblera ditt sovrum för flera års användning. Det krävs att man lägger några extra tusenlappar på sitt sovrum om man vill att byrålådorna skall stanna kvar i byrån och man föredrar en sängstomme som sitter där den skall.
  2. Bestäm dig för vilken stil du vill framhäva när du inreder ditt sovrum. Att mixa möbler behöver inte vara fel men den röda tråden måste fortfarande finnas med genom hela inredningen.
  3. Mät upp alla väggar så du vet att möblerna faktiskt får plats, tänk på att det är bättre med mindre möbler som inte tar upp hela rummet istället för att rummet skall möbleras till bristningsgränsen.
  4. När det gäller sovrum finns det inget bättre ordspråk än ”less is more”

 

admin

Author admin

More posts by admin

Leave a Reply