Inredning & Styling

Homestyla lägenheten själv – Så gör du

By August 3, 2012 No Comments

VI får ofta frågan från våra kunder om man inte skulle kunna homestyla lägenheten själv  och svaret är ganska enkelt, klart du kan. I denna artikel kommer vi beskriva hur du skall tänka och gå tillväga när du vill homestyla lägenheten själv.

Om du har tiden, möblerna, kunskapen och förmågan av att kunna lyfta fram attributen för just din lägenhet eller ditt hus så kan vi inte annat än att säga grattis! Många anser att det kan vara knepigt och få till den där helhetskänslan som vi inredare alltid talar om men med lite tips och tricks är du snart på rätt väg.

En del tycker ofta att inredningen inte skall vara personlig utan istället bara ge köparen en idé om hur inredningen skulle kunna placeras. Personligen anser vi att homestylingen i allra högsta grad skall vara personlig men inte privat, vilket är en viss skillnad.

Homestyla på egen hand

Det första du bör göra är att skriva ner en lista på de möbler och andra lösa föremål som kan användas vid homestylingen. De möbler som du tycker är slitna och som inte passar in bör inte nödvändigtvis ersättas utan fråga dig själv om det där extra bordet verkligen behövs. Det är viktigt att plocka bort saker som inte lyfter bostaden, det kan handla om DVD-spelare, prydnadsföremål eller tråkiga växter. Vi vill försöka hitta rymden i bostaden, det skapar en känsla av att bostaden är större och rymligare.

Homestyla Göteborg på egen hand

Med kompetens inom belysning vet vi hur viktigt det är med rätt ljussättning. En lägenhet som upplevs ljus och fräsch skapar positiva spekulanter. Om du har bestämt dig för att behålla gardinerna i din bostad så försäkra dig om att de inte slukar något dagsljus. Det är viktigt att dagsljuset släpps in i bostaden i så hög utsträckning som möjligt.  Om dina befintliga ljuskällor inte är tillräckliga rekommenderar vi dig att investera någon tusenlapp i nya, ljuseffektiva ljuskällor, gärna hallogen eller LED.

Väldigt ofta stöter vi på soffor som har sett sina bästa år. Här behöver du bestämma dig för om du skall köpa ny klädsel till soffan, tvätta den eller kanske köpa en helt ny. Att bryta med en accentfärg skapar en trivsam känsla i bostaden. Detta kan göras med exempelvis kuddar i soffan eller en mjuk pläd. En accentfärg är den färgen som återkommer i inredningen men som samtidigt bryter från huvudfärgen i bostaden. Accentfärgen kan exempelvis återkomma i bostaden som levande ljus, mattor eller en eventuell fondtapet.

Om bostaden är trasig på sina ställen rekommenderar vi dig att iordningställa detta innan visning annars kan det upplevas som att det krävs en hel del arbete innan man flyttar in i din bostad, vilket kan påverka antalet spekulanter och därmed priset på din bostad. Om bostaden har hål i väggen från en gammal upphängd bokhylla eller trasiga eluttag kan det alltså vara en god idé att ordna till detta innan försäljning.

Man skall självklart inte glömma detaljerna, även om vi homestylister talar oss varma om att ta bort prydnadssakerna så är det ändå viktigt att det inte känns för kalt och sterilt i bostaden. Använd därför ljus, fräscha växter och några fåtal större prydnadsföremål.  Glöm inte heller att städa lägenheten. Rengör golv, speglar, toaletter, badkar, vitvaror, ja till och med kakelfogar. Till badrummet rekommenderar vi att du köper några nya handdukar och ev en ny badrumsmatta.

Det är som ni märker en del saker man bör tänka på, även om det rent praktiskt går att homestyla sin lägenhet själv är det lätt att bli hemmablind. Själv tycker man att bostaden ser fin ut men hur en potentiell köpare tänker är en helt annan fråga. Försök att ta hjälp från dina nära och kära om du väljer att homestyla din lägenhet själv. Ett alternativ för er som inte vill beställa en fullskalig homestyling genom oss kan vara att träffas för att rådgivningsmöte där vi går igenom din bostad och listar vad som bör åtgärdas. För offert på denna tjänst klicka här

admin

Author admin

More posts by admin