Inredning & Styling

Inred med färgglada mattor

By August 3, 2012 No Comments

När vi homestylar bostäder i göteborg brukar ibland kunderna vilja vara med och påverka inredningsvalen vilket självfallet är jättekul, det brukar bli en hel del tips och tricks som vi får möjligheten att lära mina kunder. Även om homestyling handlar om att gestalta ett rum temporärt så används även samma tankesätt inom den permanenta inredningen där bl.a färgglada mattor spelar en stor roll.

Färgglad Matta

Vad många ofta förbiser är vikten av att välja rätt mattor till sin bostad. Mattor kostar ofta en hel del och många väljer därför att köpa någonting enklare. Att välja matta är enligt oss en av de största och viktigaste valen när man skall inreda sitt hem. Mattan, gardinerna, tapeterna och andra textiler är exempel på områden som kan färgsättas för att få en behaglig atmosfär.  Ljusa och färgglada mattor är lekfulla och fungerar nästan alltid. De kan t.ex. lysa upp en kanske annars tråkig miljö.

Tillsätt färg

Ljusgröna mattor skapar en naturligt känsla i ett rum och förstärker i regel det befintliga temat du har. Beroende på hur rummet ser ut kan det även vara en god idé att satsa på en matta med en annorlunda form. Det kan till exempel vara ett utmärkt val för ett barnrum. En viktig aspekt som man inte skall glömma är att om du redan har ett färgtema i bostaden som återkommer till exempel på gardiner eller tapeter så bör denna färg även återkomma någonstans på mattan. Försök att hålla dig till en accentfärg för att skapa ett så tydligt helhetsintryck som möjligt.  Om rummet exempelvis är smalt kan en idé vara att lägga in en matta med ränder som går längs med rummet för att skapa en känsla av djup i rummet. Men framför allt om du letar efter en matta som skall fungera som permanent inredning och inte för homestyling så rekommenderar vi dig att ta den tid du behöver, det finns inget tråkigare än att välja inredning som sedan inte känns bra. Behöver du fler tips och råd är ni välkomna att kontakta oss.

 

 

admin

Author admin

More posts by admin